Naujienos

EHU informacija dėl vandalizmo akto

Šiandien (2024 rugpjūčio 1 d.) Europos Humanitarinis Universitetas (EHU) patyrė vandalizmo aktą. Ant universiteto sienos užrašytas nacionalistinis šūkis, susijęs ne tiek su universitetu, kiek su daugelio jo studentų tautybe. EHU rektorius Vilius Šadauskas ragina universiteto studentus, dėstytojus, akademinę bendruomenę, bei diasporą nereaguoti į provokacijas, teigdamas, kad būtent to siekia kitų šalių specialiosiosios tarnybos ar tiesiog abiejų šalių nacionalistų susipriešinimo kurstytojai.

„Į bandymą sukrėsti Lietuvos ir Baltarusijos visuomenes atsakysime šypsena, – sakė rektorius. – Tai ne pirmas kartas, kai patiriame tiek pavienių asmenų agresyvius išpuolius, tiek gerai organizuotas provokacijas. Esame vieningi ir stiprūs, dėkojame už visas palaikymo žinutes, kurias gavo universitetas ir aš asmeniškai.“

Anksčiau universitetas buvo neteisingai siejamas su tam tikromis politinėmis jėgomis ir judėjimais, tačiau EHU suburia studentus bei dėstytojus iš įvairių šalių, o universitetas deklaruoja savo ištikimybę akademinėms vertybėms bei siekį atstovauti ES licencijuoto universiteto statusą ir lygį.

Atgal