Teatro meno raiška ir vaidyba

Akademinis laipsnis

Menų bakalauras

Studijų trukmė

4 metai (Tik nuolatinės studijos)

Nacionalinis studijų programos kodas

6121PX059

Apie programą

Mūsų tikslas – parengti teatro aktorius, kurie pasitikėtų savo kūrybiniais gebėjimais, mokėtų kritiškai mąstyti, kurti įvairius vaidmenis ir improvizuoti. Aktorius, kurie žino, kaip kurti bet kokį vaidmenį, supranta darbo komandoje ypatumus, moka generuoti ir įgyvendinti savo idėjas. Mūsų absolventai gauna plataus profilio išsilavinimą, kuris padės jiems būti aktyviems ir tobulėti nuolat besikeičiančiame kultūriniame ir socialiniame gyvenime.

Studijos programoje glaudžiai susijusios su teatro meno raidos istorija, teorija ir praktika tokiose Europos šalyse kaip Lietuva, Prancūzija, Italija, Graikija. Studentai studijuoja tiek klasikines aktorystės disciplinas, tiek pasineria į patį scenos meno kūrimo procesą.

Mūsų dėstytojai – puikūs profesionalai iš Baltarusijos, Lietuvos ir kitų šalių, padedantys studentams visapusiškai ugdyti aktorinius įgūdžius. Mūsų studentai taip pat mokosi scenografijos, dramaturgijos ir režisūros pagrindų.

Programos privalumai:

  • Programa įgyvendinama bendradarbiaujant su Vilniaus senuoju teatru;
  • Šiuolaikinių inovatyvių ir klasikinių tradicinių metodų derinys;
  • Visapusiškas kalbos, plastikos ir vokalo įgūdžių ugdymas;
  • Holistinis požiūris į studentų mokymąsi scenografijos, dramaturgijos ir režisūros pagrindų, vadovaujant iškiliems profesionalams.

 

Karjeros perspektyvos

  • Teatro ir kino aktoriaus darbas;
  • Autorinių teatro projektų ir spektaklių rengimas;
  • Gauta kvalifikacija yra tvirtas pagrindas karjerai augti ir tęsti magistrantūros studijas Europoje ir Jungtinėse Valstijose įvairiausiose srityse (įskaitant režisūrą, dramaturgiją, kritiką).

Paraiškos, mokėjimai ir stipendijos

Paspauskite čia, jei norite gauti informacijos (rusų k.) apie paraiškos teikimo procesą, reikalavimus, finansinę pagalbą.

Kontaktai

recruitment@ehu.lt
questionehu
+370 5 2639650