Naujienos

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis prisijungė prie EHU kvietimo solidarizuotis su patyrusiais Baltarusijos valdžios priespaudą

Autorius: urm.lt

Kovo 31 d. Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis prisijungė prie Europos humanitarinio universiteto kvietimo solidarizuotis ir paragino Baltarusijos valdžią nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus politinius kalinius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pradėjo solidarumo akciją, ragindamas išlaisvinti Europos humanitarinio universiteto trečiojo kurso studentę ir žmogaus teisių gynėją Marfą Rabkovą bei kitus Baltarusijos politinius kalinius. Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis taip pat ragina Lietuvos visuomenę ir tarptautinę bendruomenę prisijungti prie šios akcijos, socialiniuose tinkluose aktyviai keliant nuotraukas ir žinutes, reikalaujančias politinių kalinių paleidimo.

“Persekiojimai, kalinimas, žmonių bauginimas ir masiniai žmogaus teisių pažeidimai, šiuo metu vykstantys Baltarusijoje, yra precendento neturintys įvykiai XXI amžiaus Europoje. Minskas privalo suprasti, kad pasaulis mato režimo nusikaltimus, o Lietuva ir tarptautinė bendruomenė nesitaikys su šiais nusikaltimais”, – sakė ministras.

Penki EHU studentai ir absolventai vis dar lieka įkalinti: Maryia (Marfa) Rabkova, Akihiro Gaevski-Hanada, Mikalai Dziadok, Wlodzimierz Malachowski, Ihar Barysau.

Europos humanitarinio universiteto bendruomenė dėkoja Lietuvos užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui už solidarumą ir paramą su EHU ir Baltarusijos žmonėmis siekiant laisvės ir teisingumo ir kviečia tarptautinę bendruomenę, universiteto partnerius ir rėmėjus prisidėti prie Baltarusijos teisinės sistemos ir pagarbos žmogaus teisėms atkūrimo proceso; teikti paramą valdžios represijų aukoms ir padaryti viską, kad įveiktų politinę krizę šalyje.

Pilną pranešimo spaudai tekstą galite rasti čia.

Atgal

Galerija