Naujienos

2022 – 2023 mokslo metais Europos humanitariniame universitete studijas pradėjo 631 pirmakursiai (-ės)

Europos humanitarinio universiteto priėmimo kampanija startavo 2022 m. Gegužės mėn., kurios metu buvo kviečiama pradėti studijas šešiose bakalauro, keturiose magistro ir vienoje doktorantūros programose, socialinių ir humanitarinių mokslų srityje.

Pirmasis priėmimo etapas baigėsi liepos 10 d. – iki šios datos buvo gauta 800 paraiškų iš norinčiųjų studijuoti. Įvertinus paraiškas buvo nuspręsta priimti 446 naujus studentus (-es). Papildomo priėmimo metu, rugpjūčio mėnesį, studijų sutartys buvo sudarytos dar su papildomais 64 – iais studentais (-ėmis).

EHU ir partnerių nuomone, humanitarinės srities ir skaitmeninės industrijos sintezė yra modernus požiūris į šiuolaikišką švietimą, todėl  universitetas bendradarbiaudamas su EPAM skaitmeninės inžinerijos mokykla, pirmą kartą startavo su visiška nauja „Informatikos“ bakalauro programa. Iš daugiau nei  170 – ies paraiškų buvo rekomenduota priimti 131 – ą studentą (-ę).

Bendras, prie EHU bendruomenės 2022 m. Spalio mėn. prisijungusių studentų ir studenčių skaičius sudarė virš 600 žmonių – tai beveik du kartus viršija praeitais metais įstojusiųjų skaičių. Ši teigiama tendencija patvirtina prielaidą, kad vis daugiau šeimų renkasi s ilgalaikę investiciją į europietiškąjį aukštąjį išsilavinimą, kuris garantuoja saugumą ir perspektyvią ateitį Baltarusijos ir aplinkinių šalių jaunimui.

Tačiau šiemet džiugina ne tik skaitinis studentų augimas – išsiplėtė ir studijas EHU pasirinkusių pretendentų geografija: universiteto bendruomenė pasipildė piliečiais iš Moldovos, Kazachstano, Sakartvelo ir Lietuvos. Nepaisant to, didžiausia dalis  pirmakursių atvyko į EHU iš Baltarusijos (450), 45 iš Ukrainos, 56 iš Rusijos.

Stojančiųjų susidomėjimas Europos humanitarinio universiteto siūlomomis programomis išlieka tradicinis ir atitinka šiandienines švietimo rinkos tendencijas – bakalauro programos „Medijos  ir komunikacija“ ir „Vizualinis dizainas“ šiais metais sumušė visus ankstesnius rekordus, pritraukdamos į savo bendruomenes daugiau nei  100 pirmakursių.

Viena populiariausių Magistrantūros studijų programų šiais metais yra „Viešoji politika“ ir 2022 – ųjų kovo mėn. startavusi, Lietuvoje ir visam Pabaltijo regione analogų neturinti, „Lyčių studijų“ programa anglų kalba. Ši programa atsirado EHU lyčių tyrimo centro ir universitetų – partnerių dėka.

Naujieji mokslo metai EHU prasidėjo spalio 1 d., o iškilminga naujojo rinkinio atidarymo ceremonija vyko spalio 3 d. Vilniaus rotušėje. Daugiau nuotraukų iš šios dienos oficialioje EHU „Facebook“ paskyroje

Mes ir toliau siūlome moderniausias ir populiariausias švietimo programas socialinių ir humanitarinių mokslų srityje ir greitai pradėsime 2022–2023 m. priėmimo kampaniją. Sekite naujienas EHU socialiniuose tinkluose ir oficialioje svetainėje www.ehu.lt ir tikimės, kad labai greitai prisijungsite prie EHU bendruomenės Vilniuje.

 

Atgal